PRODAJA: info@croadria.hr

01/6000-960

PODRŠKA: pomoc@croadria.hr

01/6000-966

Fizička konfiguracija kabineta  

Koncepcija ponuđenog data centra pretpostavlja korištenje filozofije hladnog reda (Contained Cold Aisle) te, pored svih prednosti koje takva koncepcija donosi, on nije pogodan za “standardni” smještaj kabineta. To znači da svi serverski kabineti (1000 mm) moraju biti zatvoreni u dvostruki hladni red.

 

Isporuka električne energije

Električna energija koja se isporučuje je AC 220V. Kako bi se osigurala redundancija A+B, u energetskoj sobi je uspostavljena konfiguracija od dvije grupe UPS sustava. Grupe UPS sustava napajaju se s odvojenih trafo stanica, kako bi se smanjila opasnost istovremenog gubitka napajanja obje redundantne grane. U slučaju gubitka obje energetske grane sustav se nastavlja opskrbljivati energijom iz baterija UPS sustava. Iako si baterije dimenzionirane tako da mogu podržavati rad sustava do 30 minuta, prebacivanje rada na agregat obavlja se unutar 10 sekundi. Agregat u sebi sadrži količinu goriva dovoljnu za 24-satni rad, a moguće ga je dopunjavati u radu. Tokom niskih temperatura generator se grije, a tokom čitave godine testira se redovno, sukladno propisanoj proceduri.

 

Klimatizacija

Za klimatizaciju je uspostavljena N+1 redundancija, pri čemu data centar može normalno funkcionirati i u slučaju ispada jednog klima uređaja pri bilo kojim vanjskim temperaturama zraka. Klimatizacija je priključena na redundantne izvore napajanja i na agregat. Temperatura zraka u hladnom redu održava se između 18 i 25 stupnjeva Celzija, dok se vlažnost održava između 40% i 60%.


Zgrada i pozicija
 

Data centar je smješten u širem centru grada, na rubu druge parkirne zone. Posjeduje dedicirani parking, besplatan za korisnike. Moguć je prilazak kombija ili kamiona do ulazne rampe data centra. Redovna autobusna linija prolazi Selskom cestom, a autobusna stanica smještena je 100 metara od data centra. Data centar je građen u skladu s TIA/EIA-942 standardom. Temeljeno na službenim podacima, pozicija na kojoj je data centar smješten može očekivati potrese horizontalnog ubrzanja 0,126g (potres od 6 stupnjeva) jednom u 95 godina. Zgrada u kojoj se data centar nalazi je ojačana i može izdržati potres od 7 stupnjeva.

 

Sigurnost i dnevni procesi

Data centrom se upravlja sukladno ISO27001 i BS25999-2 standardima. Klijent može u bilo kojem trenutku, uz prethodnu najavu, obaviti nadzor uvjeta u kojima je smještena njegova oprema. U krugu data centra u režimu 24×7 prisutna je zaštitarska služba. Prostor je podijeljen u sigurnosne zone, u koje pravo pristupa imaju samo osobe kojima je ulazak odobren i imaju za njime potrebu. Na taj način i kavez korisnika predstavlja zasebnu zonu, za koju su potrebna posebna ovlaštenja za pristup. Prostor je pokriven video nadzorom, a snimke se čuvaju minimalno mjesec dana. Vatrogasna služba je prisutna 24×7. Plin Synorix se koristi za gašenje, dok se za detekciju dima (uz zakonom propisane detektore) koristi VESDA sustav. Prostorije data centra odvojene su vatro otpornim zidovima, dok su proboji (npr. kabliranje) izolirani ekspandirajućim vrećicama. Cijeli prostor pokriven je senzorima (npr. vibracija, temperatura, dostupnost energije itd.), koji su spojeni na dojavni sustav. Osiguran je 24×7 nadzor i upravljanje incidentima. Vježbe simulacije incidenata obavljaju se redovno. Dobavljač većine ključne opreme (energetika, klimatizacija) je Emerson. Emersonov 24×7 servis je smješten na istoj adresi kao kao i data centar, što omogućava vrlo brz odziv na pozive za intervencije.  


Kvaliteta usluge

SLA od 99,98% dostupnosti na godišnjoj razini garantiran je za klimatizaciju i isporuku električne energije. Saznajte više o kolokaciji servera.

 

 

dc2     dc3

 

dc